Deser z tapioki z czekoladą i owocami

Składniki
• 1 saszetka tapioki KOALA (90 gram)
• 5 truskawek**
• 1 banan**
• 3 łyżki kremu czekoladowego z orzechami laskowymi
• 1 łyżeczka wiórków kokosowych
** lub inne owoce sezonowe, wg. indywidualnych upodobań
Sposób przygotowania
Na zimną patelnię z powierzchnią nieprzywierającą wsyp 1 saszetkę tapioki KOALA. Rozgarnij, aby warstwa wysypanej na patelnię tapioki miała grubość około 3-5 milimetrów. Podgrzewaj do czasu kiedy granulki tapioki się skleją, w między czasie łopatką silikonową wyrównaj brzegi placka. Odwróć na drugą stronę. Jeszcze znajdujący się na patelni placek z tapioki posmaruj kremem czekoladowym z orzechami, ułóż pokrojone owoce, posyp wiórkami kokosowymi i złóż na połowę. Złożony w półksiężyc placek odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez 30 sekund. Gotowy deser przełóż na talerz i podawaj przyozdobiony świeżymi owocami.
* Czas pieczenia na patelni jest zależny od grubości dna patelni oraz od urządzenia na jakim patelnia jest podgrzewana. Generalnie pieczenie placka z jednej strony to około 1 minuta.
RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA
/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/
SMACZNEGO!